> Een kijkje in de wereld van web development en design

Een kijkje in de wereld van web development en design

Basisinformatie

Type traject: 
Meeloopdag
Functieomschrijving: 

Een kijkje in de wereld van web development en design

Denk jij aan een overstap naar de functie van webdeveloper? Dit is jouw kans om een kijkje te nemen bij een IT bedrijf en kennis te maken met deze functie.

Wat houdt het in?

Het Nijmeegse IT bedrijf, Webbio, opent haar deuren voor werkzoekenden die een carrière switch overwegen. Een switch richting de IT en specifiek in de richting van development en design. Arjan (lead designer) en Joeri (lead developer) nemen een groep van 4 personen mee in de wereld van web development en design. Het programma van de meeloopdag ziet er als volgt uit:

 • Welkom (meeloop en rondleiding Webbio)
 • Methodieken in IT (hoe kom je van een opdracht tot een eindproduct)
 • Oefenopdracht (design)
 • Gezamenlijke lunch (deze wordt voor jou geregeld)
 • Verder met Oefenopdracht (development)
 • Afronding (evalueren)

Er zijn drie data waarop je kan deelnemen aan de meeloopdag:

 • Donderdag 24 juni    09.00 - 17.00 uur
 • Donderdag 1 juli       09:00 - 17:00 uur
 • Donderdag 8 juli       09:00 - 17:00 uur

Het vindt plaats op de vestiging van Webbio: Berg en Dalseweg 122, 6522BW in Nijmegen.

Voor wie?

Webbio opent haar deuren om mensen te laten proeven van het vak web development. Ben jij iemand die een carrière switch overweegt in die richting? En zou je voordat je een definitieve stap maakt een goed beeld willen vormen van de functie en wat er allemaal bij komt kijken? Dan kan deze meeloopdag jou helpen om de knoop definitief door te hakken.

Om de meeloopdag te kunnen volgen is het noodzakelijk dat je aan de volgende eisen voldoet:

 • Je hebt een HBO diploma op zak. Een specifieke richting is niet nodig
 • Je staat op het punt om een carrière switch te maken richting web development en/of design

Uit alle aanmeldingen worden per dag 4 personen uitnodigt om kennis te maken met de wereld van webdevelopment. Wanneer jij wordt gekozen om deel te nemen, vraagt dat enige voorbereiding. Ga voor jezelf na wat jij die dag te weten wilt komen over het werk van een web developer en/of hoe het er aan toe gaat in een IT bedrijf, zodat je deze vragen aan de professionals kan stellen. Er bestaat een mogelijkheid dat je bij de uitnodiging een huiswerkopdracht ontvangt om je al enigszins te verdiepen in het werk, zodat je op de meeloop dag stappen kunt maken!

Wat wordt er van je gevraagd?

 • Je beschikt over een eigen laptop en kunt deze meenemen naar de meeloopdag (met minimaal het besturingssysteem Windows 98;
 • Je beschikt over een volledig cv, zorg dat je tijdens de meeloopdag het cv zowel op papier als digitaal kunt raadplegen;
 • Je heb goede zin om een hele dag kennis op te doen en opdrachten uit te voeren.

Wat krijg je ervoor terug? Door deel te nemen aan de meeloopdag krijg je de kans een kijkje te nemen in een IT bedrijf en kennis te maken met de werkzaamheden van een webdeveloper. Naast de kennisdeling en het uitvoeren van een opdracht kun je jouw vragen te stellen aan professionals uit het vak.
Ga je in de toekomst solliciteren op vacature voor webdeveloper? Dan kun je de uitgevoerde opdracht toevoegen aan je IT portfolio. Je verlaat de meeloopdag met een digitale goodiebag, deze helpt jou ook na de meeloopdag op weg om het vak beter te leren kennen.

Heb je interesse?

Meld je vóór dinsdag 15 juni aan!
 

Klik hier om je aan te melden en laat weten waarom de meeloopdag interessant is voor jou en vergeet je cv niet mee te sturen. Laat ook weten als er een datum is waarop jij echt niet kan. Je ontvangt een bericht van de contactpersoon van de meeloopdag als je uitgekozen bent om mee te lopen en op welke dag.
​Je sollicitatie wordt automatisch doorgestuurd naar de contactpersoon van de meeloopdag.
Situatie van doelgroep: 
Werkend
Scholier
Voortijdig schoolverlater
AG (WAO, WIA, WGA, Wajong, ZW)
Participatiewet
WW
NUG (Niet-UitkeringsGerechtigde)
Starter
Einddatum: 
15/06/2021