> Kosteloos scholingsaanbod subsidieregeling ‘NL leert door’ geüpdatet

Kosteloos scholingsaanbod subsidieregeling ‘NL leert door’ geüpdatet

Vanaf 1 december 2020 zijn er voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd gratis cursussen en trainingen beschikbaar. Deze zijn gericht op het versterken en verbeteren van vaardigheden. Daarnaast kan de cursus of opleiding ook een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen.

Veel cursussen zijn al langere tijd volgeboekt maar vanaf februari is het scholingsaanbod geüpdatet en zijn er nieuwe cursussen en opleidingen toegevoegd. Het ministerie heeft ook laten weten dat de cursussen die al vol zijn zeer binnenkort van de site worden gehaald zodat het weer gemakkelijker zoeken is.

De cursussen zijn soms heel specifiek gericht op een bepaalde sector en kan goed aansluiten bij jouw ontwikkelvraagstuk. Zeker in tijden van corona verandert de arbeidsmarkt en is het belangrijk je te blijven updaten. Iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan gebruikmaken van het kosteloze scholingsaanbod. Het maakt daarbij niet uit of je werkt met een vast of flexcontract, zelfstandig ondernemer bent, tijdelijk niet werkt, aan de start staat van je carrière of al richting je pensioen gaat.

Om een cursus of training te volgen, kunnen deelnemers zich aanmelden bij één van de opleiders die een subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Een centraal overzicht van het totale aanbod aan opleidingen en trainingen is te vinden in ‘Vind je update’ op de site van Hoe werkt Nederland.

Leerwerkloket:  Leerwerkloket Rijk van Nijmegen