> Vrouwen en mannen in de installatie- of elektrotechniek

Vrouwen en mannen in de installatie- of elektrotechniek

Basisinformatie

Type traject: 
BBL
Functieomschrijving: 

Vrouwen en mannen in de installatie- of elektrotechniek

Wel eens gedacht aan werken in de techniek? Het aantal vrouwen in de technische sector is minder dan 20%, terwijl zij juist hard nodig zijn op de arbeidsmarkt. Ook mannen die nieuw in de sector komen zijn zeer welkom om het tekort aan technische professionals op te vangen. En dat is voor iedereen positief! Voor gemotiveerde geïnteresseerden zijn er vele kansen

Over het traject

In samenwerking met brancheorganisaties, opleiders, werkgevers en omliggende partijen organiseren we een opleidingstraject in de installatie- en elektrotechniek. Na een intakegesprek bepalen we samen of je deelneemt aan een assessment om nog verder na te gaan of de richting goed past. Als je daar positief uit komt, bieden we je een leerwerktraject aan van 20 weken.

Daarbij ga je 1 dag leren op school, in Nijmegen, en 3 of 4 dagen werken bij een bedrijf dat aansluit op de gekozen richting. Je wordt opgeleid tot assistent monteur niveau 2.

Bij het bedrijf waar je daarna gaat werken kun je je via werkend leren verder ontwikkelen en blijven doorgroeien.

Wat houdt het werk in?

Als assistent monteur werk je of op één locatie aan de voorbereiding van een installatie of je gaat mee met een ervaren monteur om aanleg- en onderhoudswerk te verrichten.

Je kunt denken aan beeld- en geluidsinstallaties, communicatiesystemen, beveiligingsinstallaties, brandmeldsystemen, verlichtingsprojecten e.d. Of aan het goed laten functioneren van gas- en waterinstallaties, centrale verwarming, koeling, luchtcirculatie, zonnepanelen, etc.

Er zijn vele mogelijkheden in zeer diverse bedrijven. Hieronder staan enkele voorbeelden. 

In dit filmpje zie je hoe een vrouw van receptionist naar installatiemonteur overstapte en zich schoolde. Ze vertelt over haar weg er naar toe en over haar werkplezier.

In dit filmpje zie je een vrouw die werkzaam is als Eerste monteur in opleiding. Ze heeft eerst Monteur installatietechniek utiliteit MBO niveau 2 gedaan en leert nu door voor Eerste monteur.

Wat bieden zij jou?

Als je mag deelnemen aan het traject krijg je gedurende 20 weken scholing, werk en begeleiding aangeboden. Je volgt ook een zogenaamde VCA-training voor veilig werken én er is aandacht voor sociale vaardigheden op de werkvloer en bij klanten. Je wordt bemiddeld naar een passende werkgever in de regio Nijmegen.

Deze functie vraagt van jou:

  • Nieuwsgierigheid en motivatie om nieuwe dingen te leren
  • De mogelijkheid om via leren en werken opgeleid te worden
  • Gedurende het traject beschikbaar zijn voor scholing en werk
  • Lichamelijk in staat zijn het werk de hele dag te verrichten
  • Enige aanleg voor technisch - en handvaardig werk hebben

Zijn dit jouw kwaliteiten? Reageer dan snel!

Klik hier om te solliciteren en voeg je motivatie en cv toe.
​Je sollicitatie wordt automatisch doorgestuurd naar de contactpersoon van de vacature.
Situatie van doelgroep: 
Werkend
Scholier
Voortijdig schoolverlater
AG (WAO, WIA, WGA, Wajong, ZW)
Participatiewet
WW
NUG (Niet-UitkeringsGerechtigde)